Matkaplay.center is the optimum place for Online Matka and also for online kalyan matka. Our platform provides you with the best interface & also with superfast results to make huge points and cash online, with all hassle free processes.
Matkaplay.center is the optimum place for [URL=https://matkaplay.center]Online Matka Play[/URL] and also for online kalyan matka. Our platform provides you with the best interface & also with superfast results to make huge points and cash online, with all hassle free processes.
Davide - díky, je to tak, jak bývalo - už jen okrajové - s těmi reklamami.
Po pěti letech jsem kvůli reklamám i v dílech a komentářích poprvé vážně zvažovala, že z Poety odejdu.
Davide, k těm hvězdičkám: žlutá hvězda = nový uživatel, který patří mezi 30 naposled registrovaných. Při současné frekvenci nově registrovaných bude každý nový uživatel novým minimálně rok
Mám nyní průměrné hodnocení 4.33 tedy podle tabulky by měla být světle modrá hvězda. Je stále žlutá, proto nechápu tu větu zpravidel "u hvězdiček", že se má zobrazovat vždy ta hvězda, která je výše v oné tabulce. Zaujalo mi to spíš z technické stránky, než že bych chtěl mít hvězdu "dobrý autor". Dobrý autor jsem i bez hvězdy
Docela bych uvitala, kdyby v chatu byly krome casu prispevku i data, protoze nekdy clovek nakoukne a treba by i zareagoval, ale neni zrejme, kdy vlastně dialog probihal. A nez se zapojovat do nekolik dni stare konverzace, zdrzim se raději. Neni to nic az tak zasadniho, ale kdyz uz se ptas
Davide, děkuji za tvou iniciativu. V současné době vnímám z mého pohledu nejhorší problém - všudypřítomné desítky reklam. Ostatní ještě potřebuji vyzkoušet...
prošel jsem vaše připomínky a dal jsem dohromady tento seznam:
- nefungující ban
- chybějící možnost mazání komentářů pro admina
- špatné přidělování hvězdiček
- nepřičítání bodů v soutěžích
- možnost vyřadit dílo ze soutěže pro admina/organizátora (?)
- nesoulad posledního data přihlášení a publikování
- velké množství reklam
Petro - co se týká "prózy na pokračování jakože samostatné kategorie, tak to potřeba není z toho důvodu, že u sebe na profilu máš možnost vytvoření Sbírky, kolonka - Moje sbírky - a pak už stačí jen vhodně nazvat a při publikaci jednotlivých částí textu vhodně označit a je to
patricie - nejdřív jsem zajásala, že je tady třeba nějaký ten námět k vylepšení, ale po pročtení tvých slov jsem v němém úžasu.
jsi tady dva dny i s cestou a hned víš, jak to tady chodí?
NE, tak jak si psala, to tady nechodí, admin nic neopravuje, to si dělá každý sám, což bys jistě zjistila, kdyby ses buďto rozhlédla, nebo, kdyby si mrkla do fóra k tomu určenému, a že to tady je vysvětlený.
to, co ty označuješ za hlouposti, může být neznalost nováčka, co vstoupil do nového prostoru, prosím, proč ne, ale přijít a hned "sázet" moudra, případně být "oduševnělá" v reakci na Ingrid...
no, to by mě docela zajímalo, z kterých literárních vod jsi na Poetu zavítala.
patricie -
to že je to tady pro Tebe španělská vesnice, by mohla bejt jistojistě chyba servru, ale to se mi vzhledem k jednoduchosti zdejšího systému moc nezdá - tím spíš, že slyším Tvá zevlující ústa...
jinak k opravám tu -
bohužel to lze, však povětšinou k neprospěchu reakcí k origo vloženýmu, když komentář pak mluví k minulosti, k textu mnohými nespatřenýmu
milá Ingrid, technicky je to tu pro mě španělská vesnice, nemůžu si zvyknout kde, co a jak mi ještě potrvá to blikání je myšleno obrazně, nudou zívám, už když čtu tvůj příspěvek
1) Blikání a klikání. Poeta nikdy neměl být zábavním parkem.
2) Pozorností k vlastní činnosti, případně využitím základních programů na PC, dále jen úctou ke čtenáři, lze předejít k chybám v textu vloženým a následným úpravám.
3) Opravu děl lze uskutečnit v uživatelské sekci - moje díla - upravit.
myslím, že máte zbytečné starosti a řešíte hlouposti důležité přece je, aby to tady lidi četli a ať si hodnotí, klikají a blikají co chtějí a kdy chějí mě vadí, že si po sobě nemůžu upravit příspěvek po odkliknutí, překlepy zjistím většinou až po publikaci a blbě to vypadá, admin nestíhá, není to v jeho pravomoci, prostě - to by si měl každý uživatel opravit sám, kdyby tu byla ta technická možnost, jako v diskuzích
Jestli to tohle bude vyskytovat ve větším měřítku ze strany jednoho uživatele, jako admin (dosavadní) bych klidně zakročil - upozornění a pak klidně mazat takové "zbytečné" stopy.
Lidi budou škodit všude a pořád. Jablko sváru, no.
Stačí prázdná mezera a hodnocení povoleno. Tohle není návod, ale fakt
Snad to bude mít více užitku, než škody... ostatně, vše je na uživatelské vůli a zvůli.
to bych neřekla, hele, přijdu někam, kde to nějak je, tady je volnost, tudíž ve finále nic.
tudíž položme si otázku, chceme zpětnou vazbu?
protože jestli jo a uvážíme-li zdejší stav, kterej neodpovídá, přijde mi to jako dobrej nápad.
odměnu za komentář? trapas, podle mýho.
já bych byla pro aby se hodnocení podmínilo komentářem, aneb chceš hodnotit, tak príma, klidně můžeš, ale nejprve sděl názor, tzn. komentář
Davide, ta zpětná chybí nám všem.
Nováček přijde, vloží text, a ticho po pěšině. A my ho budeme odměňovat, aby dělal něco, co stejně nedělá?
To bude moc príma no.
Co vnímám teď jako hlavní problém na Poetovi je, že novým dílům chybí zpětná vazba. Uvažuju, že by těm, kteří si tak zvolí každý den přišel do mailu přehled nových děl, které vyšly na Poetovi. Taky možná zvýšit odměnu za komentář k dílu. Co byste na to řekli?
Ono by to to šlo, vrazit tam jednotně to logo poety, ale to by už potom nešlo sdílet jako odkaz, obávám se, ale text by se musel zveřejnit k obrázku přímo na fejsbůku. Takže lepší nechat asi tak, když celková sada obrázků měnit nebude. Ale jaks zmínila, už jsem zmiňoval, několikrát.
Takže vlastně jen potvrzuju Davidova slova...
Facebook natahuje obrázky automaticky. Pokud má dílo obrázek vložený v textu, tak by to snad mělo tahat ten, ale nedá se mu u linků na stránky Poeta vnutit jiný obrázek.
ono už to tady proběhlo, tuším že se nelíbily Vydrýskovi, ty ikonky veselých obrázků, mně tady nevadí, a protože FB nemám, nějak jsem to dál neřešila, ale dneska když jsem sjela na stránce dolů, až k okno s FB Poeta, tak jsem se skoro rozesmála, protože:
autor Psohlavec - Tikot palic a malej modrej ptáček
ono to vážně trochu působí infantilně.
nešlo by třeba, že měla facebooková stránka jinou sadu obrázků?
Davide, kdysi to mělo asi nějaký smysl, protože se testovalo hodně věcí. Ale dnes? Publikovat bez možnosti odezvy, je hloupé, a v případě literárního serveru o to více.
Popřemýšlej. Hodnocení klidně nechat volbu. Můj názor.
Nemohu minout určitou narážku. Máš bod. A rovnou dva, protože opakuješ to, proti čemu se bouříme a sám David se vyjádřil, že možnost blokování možnosti komentování taky vznikla na popud uživatelů. Tady bych klidně zkusil fintu, že oni uživatelé jsou dávno v písku... A Poeta.cz se uzpůsobuje požadavkům "doby", tudíž...
pro Egona:
Taková debata na chatu tady proběhla o dva měsíce zpět, konkrétně v květnu.
Taky bych uvítala, stejně jako mnozí jiní, zrušení zákaz komentářů pod textem zde publikovaným.
Leč...
Jsem si dneska uvědomil, proč je vlastně k zaškrtnutí možnost zakázat komentáře pod dílem. S hodnocením bych to ještě jaksi taksi pochopil ale tohle je fakt kravina.
Pro Kris:
právě možnost volby máš už teď, buď ty tři tečky, nebo popisek, takže na výběr je a kolikrát ta anotace napoví, o čem že by to asi tak mohlo nebo mělo být, tudíž jsem rozhodně pro její zachování.
Vidím jakousi anketu tážící se po možnosti zrušení popisu díla. Nešlo by nastavit jako volitelné? Občas fakt je co k tomu dodat, ale někdy tam člověk musí napsat tři tečky.
proč se chat zobrazuje od 01:35... pokud je tu nějaké promazávání, nemohlo by to být o den zpožděno vždy? takhle je to docela protivné nemoci si dohledat včerejší informace, které jste zachytili pouze jedním zpola zavřeným okem...
Další věc k hlasování...zda by se nedala posunout ona "údržba" nebo co to je, vždy kolem půlnoci.
Ne jednou to zničilo zajímavou debatu nebo prostě jen chuť komentovat, protože čas.
Osobně bych to přesunul na 4 ráno, to je tu minimum lidí, nebo nikdo.
A nebo jsem jediný, komu to vadí?
Využívat potenciál již vytvořeného.
Já bych byl pro. Aspoň se to neztratí a případné komentáře do fóra/díla.
Pod ten návrh klidně dám svůj hlas...ale kam?!
Otázka k tomu...anketní otázku může měnit jen Mon-gi nebo i téměř-admin?
Jestli jen David, tak je to zase nalej-nic-nic. Chce to pružnou ruku.
A dotaz k tomu:
Do ankety by se vkládal jen nick účastníka soutěže a celkovou hlavičku jako odkaz na fóru (s detaily soutěže), je tak?
Protože vkládat každé dílo samostatně by bylo lehce nepřehledné (třeba duben a při představě, že bych vlastně vložit pět děl...pět řádků pro Sata? Jo, jsem samopochlebník, no).
Kdyby se vkládal jen nick, muselo by se nějak ošetřit, za které dílo to je (pokud by jich měl povícero)?
Otázek je hodně, ale důležité je zjistit, jak je to s tou anketou a pravomocí na změnu.
Pak se můžeme pohnout.
Co takhle využít anketu jako prostor pro hlasování při měsíčních soutěžích? Je to poměrně viditelné místo a nebude se to ztrácet ani ve fóru, ani v překladu.
Samozřejmě komentáře libo pod dílo či do fóra - ale tož tak jakože napadlo mě, že ano...
Zkusíme to zredukovat...lidi, kteří mají žlutou hvězdu jako nováčci by museli plnit určitý počet znatků pro vkládání komentářů.
Trochu diskriminace, ne?
Takže asi pro všechny, krom admina a super admina. Určité hranice je dobré dát.
Potom, kdyby se dalo třeba 60 znaků (není to moc, ale ani málo), odpadnou věty typu "Děkuji, jsi skvělý/á", které jsou pro Poetu typické.
Takže važte slova.
Dal bych podmínku znaky, pak možnost známkovat. Musí se zachovat známky, protože hvězdičky.
A chytří lidé budou vědět, jak obejít znaky, prostě citace a upřesnění myšlenek.
Určitě odpadnou nějaké komentáře, protože někomu dělá problém souvětí, no jo no. Odpadnou děkovací vzkazy, odpadnou málomluvní.
Co více se dá ztratit? Nic.
A lidi si zvyknou na všechno! Chvíli, pár vlaštovek a půjde to samo.
Blbost brát ohled na něco, co ještě není nebo nebude.
Jsem pro nutnost splnění určitého počtu znaků na vložení komentáře.
Priorita.
Druhá věc je stupnice, nevyjadřuji se. Zmizela mi mínusová a nuly se neberou jako číslo.
Jo upřesnění. Bavíme se o komentářích a počtu znaků. S fórem a dalšími věcmi by to nemělo co dělat. Rozumný člověk vypotí (třebas) 60 znaků jen tak. Nerozumný, bude piuaenpewvqahinav BO !!!
no jo, jenže to podmínění jakože nejdřív komentář, pak teprve možnost využít bodovou stupnici, to přece David odmítl s tím, že by to lidi odradilo.
Tak to je pak těžký.
Když se zruší celá bodová stupnici, jakože všechny hodnoty bodů stávajících, spadne celej systém hvězdiček, kterej je pro Poetu typickej.
Já bych byla také pro variantu - Nejdřív komentář, pak teprve možnost hodnotit
přičemž komentář by měl obsahovat něco víc než - "no jo no"
spíš by to chtělo nesmět bodovat bez slovního hodnocení o minimálně xxx počtu znaků, přičemž při obcházení typu adufhvskjdfhavkjdbvajk ... by byl daný autor sankciován adminem dle dané stupnice...
co se týká BB kódů - jakože jejich použití - jsem velmi skeptická.
Zejména pak proto, že ačkoli jeden konkrétní vkládám stále stejně, v Novinkách se to zobrazilo zcela nevhodně. Nebo jinak, přesně tak, jak jsem nechtěla. Jak je to možný?
Hesiono, jestli si potřebuješ procvičit, třeba i výhledu ty BB kódy, piš vzkazy klidně mně, v odeslané potom uvidíš, jak se ti povedlo, či ne
(já to tak dělám s někým jiným)
Jak je patrné z mojí nástěnky, BB-kódy si fungují jak je zrovna napadne. Chtěla jsem si je zkoušet v poště, ať nespamuju hlavní stranu, jenže to vypadá, že poslat zprávu sama sobě taky nelze :/
ono zase html jazyk není nejjednodušší věc a David, řekla bych, toho času nemá... je-li někdo v tomto "spravování drobných detailů co do vzhledu stránky" schopen a ochoten to zvládnout - je nasnadě, aby se to domluvilo s Mon-gim, že by mu v tomto směru někdo pomohl. Tím pádem by se některým ulevilo, i když mně zrovna ty obrázky nevadí teď tam mám zrovna sněhuláka a je fajn
a navíc, moderní nemusí být mladý, ale staří a starší to překousnou v rámci přijetí za milé prostředí a mladé to láká, co chcete víc? mně teda nepřijde, že by zrovna tohle mělo někoho odradit, existuje teda mnoho nezáživných až nudných serverů, které jsou ve většině případů i nepřehledné...
- říkáte, že to přitahuje mladší ročníky - ale řeší to tu povolaní od 19 - 60... o tom to je ne? a že tu občas si přijde pro pomoc a vhled puberťák/adolescent, buďme jen rádi, lepší než aby začali s bohémským životem na ulici... toť ode mne asi vše zatím
No, ono je sice hezký, že to máme všechno tak navymýšlené, že máme spoustu dobrých návrhů na zlepšení, které to tady potřebuje...ale ono se nic neděje. A už strašně moc dlouho. Od kategorií přes obrázky, už je to tu probíráno pomalu rok, co tu jsem a žádná změna... :(
Nebo logo udělat jednotné, místo obrázků,takové, které bude neměnné a k facebooku udělat kolonku, kde by byl informativní text, že je na facebooku aktivní stránka Poety, kde probíhají pravidelné rubriky, včetně upoutávek na kulturní, nebo literární zajímavosti.
Nápad - vzhledem k tomu, že se tady obecně nesetkávají s ohlasem sady tematických (momentálně vánoční motivy) obrázků v horním levém prostoru, bylo by možné na to místo přesunout rámeček Poeta Facebook?
Tak by bylo zřetelné, pro nově příchozí, že stránky na fb existují a zároveň by se vyřešila nelibost vůči obrázkovým motivům, které mohou působit "dětsky"
Nevím proč, ale nejde mi načíst chat. Když zatrhnu Zobrazit 50, neukáže nic. Když dám Zobrazit 100, káže jeden řádek, a když 200, tak dva řádky chatu :/
Do příštích voleb navrhuji přidat do tabulky Rada poety, taky sloupeček s kolonkami, kde by šlo zatrhnout "nechci být zařazen do volby admina".
Vyřešilo by to všechny hádky a spekulace a rošády, které tady v tuto chvíli všichni chtě nechtě řešíme.
Díky za pružné odpovědi. Asi to bude jak píše Vydrýsek. Zobrazuje pouze ty, které mám(e) v přtelích. Škoda, zajímalo by mě, komu se to líbí. Nicméně díky za vysvětlení. Dalibor
Když mám pod komentářem devatenáct reakcí (čtenáři diskutovali), bylo by fajn, kdyby se přečtením jedné smazaly z pošty i všechny, které s ní souvisejí, jestli rozumíš.
- 13.11.2013, 22:51
Já nevím jak kdo, ale uměl bych si představit místo BB-kódu používání kombinace kláves (např. Ctrl+B pro tučné, Ctrl+I pro kurzívu a pod.). Je to snazší a operativnější. Nevím však, jestli to místní editor vůbec umožňuje.
...ale každopádně vánoce už byly. I když, do Alp se to možná ještě nedoneslo:o)))
- 5.4.2011, 20:46
Zdravím všechny, mě osobně se příliš nelíbí obrázek v záhlaví stránky (už to tu, myslím, taky někdo zmiňoval). Jednak vypadá vánočně a taky by to chtělo něco "lepšího" , sice neumím přesně specifikovat, co je to "lepší", ale ...
no, abych nevypadal sebestředně, uvedu jako příklad sebe... ve vysvětlivkách je uvedený, že "dobrý autor" má průměr hodnocení 4,0 , nebo 500 bodů.
"Výborný autor" průměr 4,0 a 500 bodů celkem. Ukazuje se mi to jinak ale i u mnohých autorů, tak nevím, zda jsem moc unavenej, nebo přehnaně všímavej... Jo a k hlasování na úvodní stránce: už jsem si na novej vzhled zvykl a chválim, je dobrej..
Mně by se třeba líbilo vylepšit možnosti uživatelskýho menu.Například zprávy.Poukoušela jsem se ručně, tedy jednotlivě, ale 500 zpráv jen tak od ruky smazat nepůjde.Nebo nevidim správný tlačítko?
Za video se neplatí, protože je externí a tedy nezabírá na serveru místo
- 5.4.2010, 21:18
Přečetl jsem si pár námětů Všechny mají něco do sebe a každý myslí tak trochu na sebe) ale jako nejvážnější kandidáty bych uvažoval se změnou či rozšířením fondu fontů a jejich velikosti (odlišení od stálých textů, návodů a reklamy) pak možnost ovlivnit vzhled díla - zarovnávání, posun... Omezit velikost obrázku a naopak snížit sazbu - ilustrace jsou v nejednom případě významnou součástí díla. Platí se za video?
když si člověk otevře mé sbírky a klikne na jednu ze svých sbírek, otevře se mu stránka, ve které se oriebtuje docela těžko. navrhuju aby díla byla očíslovaná, do nějakého seznamu a informace o hodnocení a datum vložení či cokoliv jiného bylo skryté, nebo´tak.. potřebuji s tím pracovat a dává mi docela práce se v tom orientovat...
možná ještě, když si někdo najede do cyklů děl, nešlo by to nějak zpřehlednit? aby mu vyjeli básničky nějak očíslované, nějaký seznam,a nejen data vložení,aby to bylo líp čitelné..těžko se stím pracuje...
měla bych jeden takovej malej zlepšovák.. když se píše a vkládá nové dílko, co dát rovnou někde tam do jaké sbírky to chce člověk přidat, předtím, než dá publikovat?
myslím, že by to bylo mnohem snažší, než si pak dávat moje sbírky, hledat kam jaká básnička vlastně patří a teprve pak vkládat do sbírky (cyklu)...
jsem ochotný uvažovat nad vypínám hvězdiček na uživatele (tj. neuvidíš ničí včetně své hvězdičky), ale vypnout ji u sebe aby ji neviděli ostatní by dělalo lidem v hvězdičkách bordel
mon-gi už jsem ti to raz říkala, ale zřejme mám ten problém jen já, že
1) když mám dílo s videem a potřebuji opravit nějaké slovo - tak se to vložené videou pak změní na shluk tagů místo původně hezky vloženého videa
2) někdy vložené video již nefunguje nebo, najse autor k básni video dodatečně - takže umožnit vkládat video i když upavuji dílo, by se mi taky líbilo
indianske.leto - koukni chce to trpělivost bez tý to nejde, soustřeď se na to, abys pokaždý kdy se na net dostaneš dala nějakej komenář, až jich rozdáš 5, budeš moct komentovat volně, o historii nevím, najdeš to buď díky svý paměti anebo ten notýsek.
neboj, ulítne to a budeš moct komentit volně dočkali se všichni, tak ty taky.
dostanu se na net jednou dvakrát za 10dnu, pokud mi tedy nějaké dílo zaujme, musím mít u ruky notýsek a psát si kdo, kdy a název,
hmm dík za info
Antoníne Sandere
docela mi přijde jako škoda, že je možno dát jen jeden komentář denně asi to odradí od častých návštěv, když nemohu psát pod dílo, kde za pár dní najdu co mě zaujalo ted..hmm?
výběrem písma, jsem neměla na mysli velikost, nýbrž styl, já třeba upřednostňuji, pokud to jen trochu jde "comic sans ms"
ovšem pochopím, pokud to nebude možné, jsem prostě taková chápává
Tak jsem poznačil pár míst kde to jde opravdu škaredě vidět.. Useknutá bílá textura. Přechod dvou barev. Bílá kolem fontu se dá ještě přežít ale v tom brku jde vidět na první pohled. Nechci se dotknout autora ale je to na houbelec.. Pro ty co mají víc dioptrií než já si ještě následný obrázek rozklikněte: http://s1.imgupload.cz/img/--/166530/L1NAg/logo.jpg
Nevim jestli to je zobrazenim ale logo vidím v modrém obdelníku zatímco pozadí kolem je tyrkysové.. Vypadá to jako kdybys vzal jeden obrázek plácl to na jiný a neřešil ) Ja vím jsem štoural ale zas mi je fuk jakou barvu má písmo kterým píšu
zarovnání - jestli jsem správně pochopila nedávno proběhlou anketní otázku, je na pořadu dne čili, to můžeme očekávat
co se barevnosti týká, tak to nepostrádám, nicméně chápu autory který po ní volaj
co bych uvítala já, konkrétně tedy já je možnost výběru písma.
Omlouvám se všem zainteresovaným, chyba byla na mé straně, jsem jelito a nepochopil jsem, že kolonka "popis díla" je publikování povinná, už to vím a kaju se, kaju... dushee
Barvy mi přijdou zbytečné. Zarovnání nebude na škodu, i když už nyní se dá v sekci "ostatní" publikovat bez zarovnání na střed. Dílo sice nebude v sekci básně, ale to nepovažuji za podstatné.
Pro Po-gi:
Rád bych, aby tu byla možnost uveřejnit text ve stejné grafické podobě jako si to napíši ve wordu: např. barevně, mezery, zarovnání nalevo, napravo, "odskoky" apod. .. Nejlépe takovým zpusobem, že pro text prostě jen zkopíruji přenesu - vložím sem. Neměl by to být velký technický problém. Grafická úprava může mít nezanedbatelný vliv na vnímání textu. Současné možnosti mne moc neuspokojují. Vzhledem k slabým možnostem úpravy - prezentace textu, které jsou tu, nepověsím sem texty, které se nehodí pro zarovnání na střed. Tato prezentace by jim ublížila. Takže raději nic než špatně. : (
Nešlo by nějak zařídit, abych mohl konečně přihodit nějaký svoje dílko, už mě to začíná (jak by to jen asi řekl bukowski...), třetí den sem sunu jednu a tu samou básničku a pořád jen čtu, že to mám zkoušet později, vážně kvalitka... Jestli musím prvně nasbírat nějaký body nebo já nevimco, rád bych to věděl, abych to moh´nechat běžet... Nefunguje mi ani mapa uživatelů, nic... něco asi dělám blbě, co asi???
Davide, nevím zda je to spíše dotaz nebo návrh na vylepšení (spíše je to krok zpět). Nešlo by nějak zařídit vypínání zobrazení videí v básni? Osobně právě nejsem zastánce téhle vymoženosti.
Prostě malá kolonka v nastavení profilu "Nezobrazovat videa" a budu šťastný jako blecha.
Klidně obětuju všechny body za tu funkci pokud ji nechceš dělat globálně, ale selektivně
Vím, jsem hrozný
PS: dostaneš bludišťáka
Takže přátelé, na četné připomínky z obou stran sporu jsem se rozhodl pro následující... jelikož vytváření nových sekcí je technicky složitější a znepřehledňuje podle mě poetu, mazání komentářů je trochu moc, tak to vidím takto - při vkládání díla bude položka "Zobrazit všem" "Zobrazit jen oblíbeným"... Volba dvě pak ve všech výpisech dílo zobrazí jen těm uživatelům, které jste si zařadili do oblíbených. Co vy na to?
A to právě jde.Neřešit pohnutky, které vedou člověka k nutnosti změn,ale naopak se zamyslet nad tím, zda by změna nepřinesla víc i pro širší veřejnost.Díky Sate, za Tvůj racionální pohled na věc.
Neštěstí? Smích! Lidičky, Inka došla celkem s dobrým nápadem.
Problém uzamykaní komplexně komentářů je dobrá věc, ale někdy až moc důsledná. Co když je báseň věnována určitému okruhu lidem? Nebyl by snad výčet "povolených" komentárů u díla spíše k dobru než zlu? Aspoň by si ti "vyvolení" uvědomili pro koho báseň je a že se od nich něco očekává.
Jako problém nepochopení osobní básně nebo nezájmem skupinou lidí šel krásně vidět po Poeta Srazu...kdo nebyl, nechápal, ryl. Kdo byl, smál se a věděl.
Jediný problém jak to udělat s povolováním:
1. buď si autor vybere ze seznamu registrovaných (který ovšem není krátký) a odkliká vyvolené
2. buď promazávat komentáře a stát se tak svévolným pánem nad dílem v abstraktním pojetí
3. vytvořit něco jako "pokladničku poezie", speciální sekce, taková truhla na básně, kam smí jen autorem zvolení jedinci (buď dostanou neomezený přístup nebo autor jim předá heslo). Ve směs na stejném principu fungují na různých serverech osobní fotogalerie atd.
5.vyšplouchnout se na to vše a básně posílat interní poštou
6. úplně upustit od nápadu, což beru jako škodu
Dál cituji: Co na to říci...Vaše reakce jsou rozdílné...to mne baví.
Patřilo za prvé ke konkrétnímu dílu a za druhé nemá nic co dělat se stávající situací.
Jinak chci věřit, že především Ty jednou přehodnotíš své názory, bude Ti to jistě ku prospěchu.
Sakryš Ingrid
To, že se ženě nikdy nepodaří napít ze studnice logického myšlení, to už přece všichni víme (aneb to nám tady nemusíš tak směle dokazovat)
Ale ted již k samotnému problému(podstatě věci), kterej spíš souvisí s tvou jistou dětskou sebestředností...
Kdyby to dílo bylo až tak strašně osobní a jeho obsah tak velice citlivý a „obsažný“, pak opravdu nevidím sebemenší důvod, proč to sem vlastně rvát jako obyčejnou(řadovou) básen...
A propos-ještě vcelku nedávno si tady někde bezostyšně psala, že tě rozdílné reakce zdejších lidí(na tvé vlastní dílo) baví..., je opravdu zvláštní, jak rychle a zároven i značně hloupě měníš svůj názor...
Tečka
Ingrid : Na tomto serveru se mi líbí, že funguje na takovém příjemném "rodinném" principu. Tohle by přece už nebylo tak hezké. Mazání komentářů, uzamčení děl. To jen vyvolává rozepře. Pokud je dílo tak osobní, že by něčím komentářem mohla vzniknout újma, pak je patrně věnováno jen někomu. ( Jako to byl případ toho díla, kvůli kterému to celé vzniklo. ) Pak se dá to dílo pouze tomu člověku věnovat. Když je to jen mezi dvěma lidmi - na co komentář ostatních.
Pokud se dílo týká čistě člověka, co ho napíše, pak to tak bývá, že někdo rád rýpe, někdo zase pochválí. Od toho servery jsou. Nikdy se nikdo se všemi ve všem neshodne.
I takové problémy v rodinách bývají, je to však lepší, než když visí bič ve vzduchu. To je jen můj názor.
Ingrid: no jde o to, že třeba tam nejdříve nějaký nováček dá komentář a až pak bys dílo chtěla pro něj uzamknout... možná by bylo lepším řešením možnost mazat komentáře u děl (?)
Burlev: Nepochopil jsem otázku
Když sem něco pověsím, snad by mě mohlo zajímat jak to vidí ostatní, ale nemusí to tak být u každého. Uznávám.
Ale abych tu některé delší věci dával, když by nevypadali dobře, to se mi nezdá být dobré. - Na tento dotaz jsem odpověď nedostal. Nebo jsem ji přehlédl? Je to dotaz pro Mon-giho?
Mone, to by bylo také řešení, ale špíše jde o to, že jsou básně a Básně.
Z mého úhlu pohledu věci nejde o omezování projevu druhých. Pooetu jsem vždy považovala za místo, kde se mohou rodit přátelství, úzké mezilidské vztahy, které se promítnou do budoucna ve Tvém životě i do života jiných básníků a spisovatelů. Já na Poetovi začala a doposud neexistuje jiné místo podobného charakteru, které by bylo autorům přinášelo tak milé a rodinné zázemí. Zažila jsem zde mnohé.
Jde především o to, že některé básně a díla jsou psané za určitým a zvláštním účelem a někteří nově relativně příchozí, nejsou s to rozeznat povahu záměru díla a svým přístupem k věci mohou zasadit rány, které mají vliv na další události.A v tomto případě nejde ani tak o mně. Poetu pavažuju za prostředí, kde nejde v první řadě o to zveřejnit samu sebe.Na to je všude místa dost, ale Poeta je jiný.Je čímsi zvláštní a neopakovatelný.Přála bych si, aby to tak zůstalo. Bohužel ne mnoho na mne záleží a tak v mé záležitosti vidím tuto schůdnou cestu.Pro konkrétní dílo, konkrétní nick.Možnost povolit, nebo uzamknout.Je to řešení. Zřejmě poměrně složitější, ale domnívám se, že je to nejlepší varianta.
Davide, chtěla bych Tě požádat, zda-li by nebylo možné rozšířit možnosti volby povolit, anebo uzamknout komentáře konkrétním nickům.Ne celkově, ale pro konkrétní básen například.Jako je to třeba u on-line básní.Zdůraznuji nejde o hodnocení, jen o komentáře.Velmi bych to ocenila.Vím, že vždy se najde způsob jak to obejít, například novým nickem, ale většinou to dotyčným dlouho nevydrží.Zakázat komentáře všem, je v tomto ohledu bud nic anebo něco.Jednoduše,někteří dotyční prostě nejsou schopni rozlišit jisté hranice soudnosti a bůhví o co vlastně dotyčným skutečně jde.Vážně se domnívám, že by to bylo přínosné nejen pro stávající situaci, ale i do budoucna.
Ad kurzíva - měla by fungovat pomocí BB tagů viz http://www.poeta.cz/texty/bb
Co se týče bodů - bohužel server není nafukovací, takže dokud si nebudeme moci dovolit větší kapacitu, tak není možné poměr změnit, omlouvám se
Jj kurziva v textu jak jsem zjistil nejde to mi taky chybí..
Ale o tom jsem nechtěl.
Mon-gi není trošku nelogické to rozdělování bodů? Příjde mi +3 body za vydané dílo a -10 b. za obrázek u něj trošku divný poměr. To téměř zamezuje lidem kteří nemají XXX bodů své dílo podpořit obrázkem protože by se neustále dostávali do záporných čísel. O tom jak těžké je "pročíst se" k 10bodům když za zobrazení je 0.01 se bavit nebudeme.
filmactor-co se BB kódů týče, neupraví zarovnání textu. Navíc já jsem zvyklá některá slova/verše zvýrazňovat kurzívou - tady je kurzívou celý text a nejde BB kódy odstranit (aspoň mně nešla).
Abych doplnil... Vzhledem k slabým možnostem úpravy - prezentace textu, které tu jsou, nepověsím sem texty, které se nehodí pro zarovnání na střed. Tato prezentace by jim ublížila. Takže raději nic než špatně. :(
Rád bych, aby tu byla možnost uveřejnit text ve stejné grafické podobě jako si to napíši ve wordu: např. barevně, mezery, "odskoky" apod.. Nejlépe takovým způsobem, že text prostě jen zkopíruji a přenesu - vložím sem. Neměl by to být velký technický problém. Grafická úprava může mít nezanedbatelný vliv na vnímání textu. Současné možnosti mne moc neuspokojují.
Ahoj Tak mě tak napadlo co si udělat z recese (pokud už něco takového není- nevím)poeťáka roku. Vím, že poeta roku je asi ten co je první v celkovém hodnocení, ale toje pro mne na některých postech trošku zavádějící, protože stačí smazat některá díla a jsem rázem na lepším místě a nebo být nová a mít jedno dobře hodnocené dílo. Tím však na nikoho neútočím, toť každého věc. Mě jde o některá kritéria. Např že musí přispívat celý rok, musí mít vydáno určité množství děl.... Samozřejmě musí ty to poety vyfiltrovat Mon-gi a nabídnout nám je. Po té bychom mohli hlasovat. Zvolený poeta roku by mohl dostat třeba za odměnu body, či jinou barvu, či nějaký symbol. Tak co říkáte
jenže, otevřít okno v novém okně uživatel zvládne bez toho, že by to bylo naprogramováno, zatímco otevřít jej ve stávajícím okně, pokud je naprogramováno otevření v novém okně, nejde, takže to nepovažuji za user friendly...
o jakým vyskakování mluvíš, otevřít odkaz v novém okně je běžná v 99% aplikací využívaná věc.
První přikázání programátora:
Když navrhuji, nebo programuji nějakou aplikaci, tak se snažím, aby byla co nejvíc tzv. “User Friendly”. Tedy uživatelsky přátelská, příjemná, ale hlavně… pokud může rozhraní něco zvládnout za člověka, tak by to mělo umět.
no právě user friendly je pokud možno nic nemuset držet navíc, navíc neklikat,.... atd atd, ale jako vidím že nepochodím, prostě vydržet na pozicích no, sem hl. adminem jedný officiální český podpory profesionálního CMS a nevím jak bych obhajoval věci ztěžující pohyb po webu, potažmo po systému, ale nic, nebudu už otravovat dalšíma drobnůstkama
aha, takže něco na způsob, když reagujete na komentář a ne na dílo, tak aby to autorovi komentáře přišlo třeba na mail, či se zobrazilo na hlavní stránce?
o citaci ani tak nejde, pod dílkem budu reagovat na něčí komentář, za pár chvilek zmizí odkaz na koment z hlavní strany a dotyčný/á se nikdy nic nedozví, leda že by tu visel celý dny, ale neřešte to, když vám to nevadí
textarea upraveno - díky za upozornění
s tím avízem, nevím jak to myslíte, teď si člověk může nastavit, jestli chce komentáře nechat zasílat do mailu...
co se týká možnosti reagovat na jednotlivé komentáře, to by bylo fajn, už jsem to tady nadnesla ale nějak mi nebylo odpovězeno. buď to o to není zájem, většinovej nebo je to složitý. každopádně by to bylo přehlednější, aspoň podle mě jo
takže úprava textarea nic, no, mám další námět, avíza, když totiž někdo o někom v komentu mluví bylo by přinejmenším slušné mít možnost ho na text upozornit, jinak je to takový podivný nedohledatelný pomlouvání nebo tak něco na co se nedá dost dobře reagovat
v levém sloupci ujíždí textarea chatu někam pod kontajner, poslední psané litery se tak stávají neviditelnými
(linux, opera10 i FF3,5), návrh: použít rows=5, cols=max 25, místo použitých 30
Ahoj, tak mě napalo zda by nebylo zajímavé- lákavé a pro bohatší příjemné utrácení bodíků, u zvýraznění díla utvořit možnost zvýraznit na jeden den více básní třeba 5. A při každém naběhnutí stránky by se ukázalo jedno z 5 děl. Bylo by to jako je to u náhodných výběrů.
No musím říct, že pro mě je to také těžké vydržet Vždy si nco přečtu a prostě cítím, že to musím okomentovat... ale nejde to Njn, ale budu se snažit, jde jenom o pár dní..
mám dva náměty
1) jestliže nový uživatel může vkládat jen jeden komentář denně, měl by mít možnost bez omezení komentovat své vlastní díla.
2)možnost reagovat na určitý komentář
A někdy to člověka i pobaví.Před časem jsem uvěřejnila jedno své dílo.Byla to původně slohová práce na ČJ.Bohužel jsem ji vystavila dříve, než se dostala k mé češtinářce.Půlka třídy měla stejnou slohovku. Lidi jsou blázni!
Luci, kopírování svých textů nezabráníš. Jak se to jednou objeví na internetu, najde se hodně chytráků, kteří ovládají CRTL+C a CTRL+V... Spousta mých věcí někde visí, většinou samozřejmě bez uvedení autora, občas se najde i nějaký pacholek, který se pod moji povídku nebo básničku podepíše jako autor. Před časem jeden budoucí právník(!) z Brna vydával za své okopírované básničky v jedné soutěži - dokonce za ně získal cenu, kterou si drze přebral. Další básničky (i moje) zase vydával za svoje na různých literárních a jiných webech. Dostalo se to až před soud, mám dojem, že dostal finanční pokutu a navíc měl samozřejmě pěknou ostudu. Kopírování textů není zakázáno, ale je třeba vždy uvést autora a zdroj, jinak je to trestný čin. Na druhé straně ale ti hlupáci, kteří okopírují cizí básničku a bez uvedení autora si ji prsknou na svoje stránky, vědí, že je kvůli jedné básničce nebo povídce nebudeš žalovat, tak to klidně dělají.
Samozřejmě že to jde zakazat. I se tomu dá zabránit ale musel by se použít antiplagiátorský systém který se využívá třeba na VŠ jenže to by musela být všechna amatérská díla na jednom serveru a každý autor předkládat občanku pro ověření. A šance na to je asi jako že se Česko a Slovensko znovu sjednotí
Jenom se chci zeptat - proc treba není žádný literární server, který já znám, chráněn proti kopírování? Nemyslíte, ze by to bylo lepší, kdybychom my, kteří píšeme, měli jistotu, že nám to odsud nikdo nezkopíruje a nevezme pod svá práva na nějaké jiné stránce?
Ještě mě něco napadlo. Trošku mě štve, že mohu dát jen jeden komentář denně. Bylo by fajn, kdyby aspoň u svých děl, mohl autor reagovat na jednotlivé komentáře hned...
Jenom dotaz, je možné publikovat dílo bez názvu, zkusil jsem to a nic se nestalo. Jinak, popis díla mi nevadí, ale obešel bych se bez něho. Mylím si, že dílo samotné je důležitější. Vysvětlit se dá pak opravdu v reakci na komentář...
To Mon-G:Nedám si pokoj a musím to sem napsat. Problematika hormadného vzládání děl a znepřehlednění výběru autorů, pokud nešťastnou náhodou jich publikovalo více.
Nemám chuť se kočkovat. Navrhnu návrh řešení zde:
Padlo zde možnost publikovat jako autor jedno dílo denně (poměr 24h/dílo). Dle mého soudu, celkem silně odrazující vkládat více děl. Při představě, že by někdo plodný/á zde měl uveřejnit 100 děl je časově nepředstavitelná. Ano, omezilo by se tím rapidně, ale i katastrofálně publikování. Můj návah?
Klidně ať si vkládá někdo i 50 děl denně. Dá se to lehce vyřešit, pomocí rolovacích lišt. Klasická věc, kterou lze spatřit jak v mobilních telefonech tak na internetu. Princip? Místo zoprazení autora a jeho publikovaného díla, by se ukázalo jen jméno autora (popřípadně hvězdička) s popiskem, publikoval 1-XZ děl. Při najetí myší na jeho jméno, by se mnou zmiňovaná lišta rozvinula a zobrazila konkrétní díla s bližšími údaji, čas, žánr (báseň/povídka) a podobné věci. Dosti to usnadní zpřehlednění a při vhodně zvoleném grafickém provedení to snad i potěší oko čtenáře.
Tohle je jen návrh na řešení. Věřím, že Mon-Gi je schopen to vylepšit a aplikovat.
Jsem tu úplný nováček, takže nemám tušení, zda se to tu už neprobíralo, ale i tak se optám. Je nutné, aby bylo povinné vypisovat "popis díla"? Já to vidím spíš tak, že čtenář buď pochopí nebo nepochopí - pak se může zeptat v komentáři autora. Ale aby to byla povinná položka. Už takhle mám problém s pojmenováváním básní a ještě k tomu popis.
Mon-gi, zkusím se zeptat, jestli třeba není v plánu nějaká úprava témat. Jsou zde jen 3 okruhy: BÁSNĚ - POVÍDKY - OSTATNÍ. Každý máme v oblibě nějaký konkrétní styl, zde je všechno pod jedním názvem. I básně mají přece různé kategorie, povídky rovněž. Špatně se v tom množství děl orientuju, jako kdybych stála před plnou knihovnou a neměla v ruce žádný seznam. Jen tři popisky, co v knihovně leží. Jak uvádím v profilu, například sci-fi věci jdou mimo mne. Kdyby zde byla jasně uvedená kategorie, věděla bych, kam nevstupovat. Takto předem nepoznám říkanky od vázaných veršů, povídka splývá s fejetonem nebo s jiným literárním útvarem. Rubrika OSTATNÍ zahrnuje obrovský pelmel, v ní se ztratíš i s mapou. Naopak jsou díla "nezařaditelná". Jaksi mimo běžné kategorie (ne pejorativně!), přesto pozoruhodná. Ty nacpat do kolonky Ostatní, mi přijde škoda. Mám ráda humor, tím mě zde spolehlivě saturuje Yfča. Jestli ještě někdo jiný píše humorně, nevím. Netuším, jak ho vyhledat. Díky.
Mon-gi, bylo by dobré, kdyby šla zasílat avíza od děl, aby komentující věděl, že mu třeba autor odpověděl na kritiku, případně aby bylo možné upozornit na svoje hlody jiného kritika. Už sice můžu psát komentáře (hurá!), ale trošku mi vadí, že nemůžu jiného autora upozornit na reakci na jeho komentář. Určitě by to uvítali i jiní. Dík.
Koukám, že ty googlácké reklamy nejsou tak dokonalé, jak jsem si myslela. Pokud by byly, tak by u díla "Naděje umírá poslední" měla být reklama na pohřební ústav... :o))
Ještě pár dalších perliček - samozřejmě jsem preferovala svoje napsaniny:
Zase vzlétnu - Artroline - kostivalový biogel. Dejte stop bolesti kloubů.
Z deníčku zanedbávané manželky - be2 Nalezení partnera. Najde partnera pro celý život, na vysoké úrovni!
Konečně sami - Patrové Postele z aukcí. Mimořádně nízké ceny.
K tomuto účelu slouží klíčová slova, která můžeš vkládat do každého díla. Samostatnou kategorii bych kvůli tomu nezakládal, protože jde o členění obsahu, nikoliv formy..
Bylo by dobré udělat ještě jednu kategorii (vedle poezie, prózy, ostatní), třeba "pro pobavení". Když totiž člověk klikne na poezii, tak aasi čeká, že se tam potká s novým Seifertem či Wolkerem, ovšem když omylem narazí na něco z mé (nebo Akiho) šok-poezie, může ho to stát život... ;o) Hodně lidí se totiž chodí na literární weby pobavit, pravá poezie či vážná próza je moc nepřitahuje.
Bylo by dobré, kdyby po kliknutí na autora mohl zvědavec "roztřídit" jeho tvorbu na povídky, básně a ostatní. Myslím tím, že když bych si chtěla přečíst jen autorovy povídky, nemusela bych pracně listovat vším, co dosud vložil...
Chápu, že googlácké reklamy vydělávají na provoz (respektive pomáhají krýt náklady), ale nechápu, proč jsou u děl nahoře mezi názvem a vlastním textem. Nešlo by je šoupnout až pod text? Takhle to nejen děsně vypadá, ale navíc to možná i odradí neregistrované návštěvníky, kteří nemají možnost vypnout si reklamy...
Já myslím že píšeme (psali jsme) pro radost. Pro soutěž jsem, ale spíše individuální, na co soutěž když má 3 stupínky vítězů a účastníků je všeho všudy dva?
Mazání nebo promazání fora je dobrá věc. Vždy to dobré se dá opsat nebo znovu napsat (lehce jinak).
mon-gi nechces trochu promaznout fora? mysim ze minimalne letni sraz a doprava uz tam byt nemusi,a zbytek necham na tve uvaze ,ale je tam toho zbytecne hodne momentalne
Žijeme v demokratickém státě, kde se blahořečí o svobodě.Tak je to doufám i tady na Poetovi.Na tomto systému není nic špatného.Jen, že lidský faktor je daleko složitější, než jakýkoliv rádoby dokonalý systém v tomto ohledu.Zvláště pak pokud se jedná o básně a podobně.Je to druh filozofie, ta se nedá nijak přijatelně rozškatulkovat do systému, aby postačil.Jde o člověka jako takového, to je nemožné.Na to nikdy nebude existovat norma, ani maketa, podle které se spravedlivě řídit, protože spravedlnost z tohoto úhlu pohledu neexistuje.
Ono jde spíš o ten způsob využívání... používáme samé pětky a čtverky a najednou tam práskneme -5, jako by nebylo nic mezi tím (a to nenarážím na nikoho konkrétního)
Co to tu trošku zas oživit Mon-gi. Nějaká soutěž, či něco zajímavého. Mě jen pořád v hlavě brouzdá to zvýraznění jak říkala Ingrid, ale chtělo by to za něco- třeba za zvolení na měsíc (týden)- nejlepší báseň, autor nevím prostě něco dalšího abychom se mohli aktivně zapojit
Čekal jsem bouřlivou debatu, takže mě to nepřekvapuje a díky za to.
San - díky, že se tady občas objevíš a dáváš mi feedback.... konkrétně k tvým připomínkám:
přeplácanost hlavní stránky - příliš fotek - působí to tak teď, protože je tam ten banner na report ze srazu, až tam nebude, tak to bude lepší
co se týče reklamy (reaguji i na Rhonwen) - je to skutečně nutné zlo, ale právě abych se vyhnul tomu, že někomu se skutečně příčí, tak je tam možnost si reklamu vypnout za body ve věrnostním systému (odkaz pod reklamou Vypnout reklamu?)
výpis nových děl (opět i reakce na ostatní) - je vlastně ve dvou formách, jeden klasický (vyšlo za poslední den) a jeden ve formátu tzv. tag cloud - jedná se o moderní způsob vytváření odkazů (viz např. idnes.cz), který zohledňuje ve velikosti písma určitou vlastnost, v tomto případě hodnocení (čím vyšším, tím větší odkaz)
náhodný citát - dobrý nápad, zřejmě zrealizuji
graf návštěvnosti - v jakém smyslu myslíš úsporněji?
počet posledních aktivit jsem se snažil nastavit tak, ať je sloupec stejně dlouhý jako ten druhý....
A ještě něco: jsem mírný člověk, který se nevyjadřuje vulgárně, ale ty reklamy nad každou básní mě opravdu s--ou. Chápu, že reklama je (asi) potřeba, ale proč to musí být právě nabídka "žhavých tygřic" a "smyslných žen"? Myslím, že to dost snižuje image Poety, když je tu na každém kroku kurva.
Když už jsme se tak do tebe pustily, musím říct, že dámy mají v lecčems pravdu, hlavně SAndieta. JAk jsem už několikrát poznamenala, fascinují mě náhodné kombinace názvů v "Nových dílech", vzniká tím nechtěný humor :o)
Ve mně hlavní obraz vyvolává pocit úrodného pole. Takže mě se nápad trávy a nad ním pírka, velmi zamlouvá. Zdá se mi to jako inspirace. Nekonečné množství nápadů zasetých vzrůstajících kolem nás. Ladná křivka pod názvem oddělující název a trávu zas mírně nadlehčuje úroveň psanou a myšlenek. Vznáší se (či spíše) pluje nad všemi nápady.
Tak to zas cítím já
Mon-gi,někdy méně bývá více.Chápu význam modrého pírka,ale možná by byl lepší v kalamáři,nebo v něčí ruce.Tráva to nezachránila.Doufám,že smím napsat svůj názor a nevyvolám tím negativní reakce.
Ahojda. Mone, tak se rozkoukávám po té nové verzi, a musím říct, že po počáteční absolutní averzi (nemám moc ráda tyhle drastické změny) jsem se přece jen naučila, jak to tady vůbec používat. Stará komunita už sem stejně asi nechodí, díky změnám ti sem naopak začla chodit nová, a gratuluju ti za to, že se ti povedlo Poetu vzkřísit. Ačkoli už se tu necítím tak doma. Holt problém nás starších. :o)
Přece jen pár postřehů a návrhů sem chci napsat, doufám, že je přijmeš jako konstruktivní :o)
Celkový dojem z úvodní stránky je přeplácanost.
Je tam hromada fotografií, což je sice fajn nápad do profilu autorů, příp. do fóra, ale ne až tak na hlavní stránku literárního serveru - takhle to na mě působí spíš jako seznamka než jako literární server. Laické oko přece vizuálně nejdřív uhodí fotografie, ne to, že je nad tím napsáno tip dne a vedle toho autor a název díla...
Potom reklama, která mě osobně prostě vytáčí, protože musím rolovat stránku dolů, abych se dostala k nabídce Služby. Nešlo by ji umístit zcela dolů pod zobrazení ONLINE uživatelů?
Řešení výpisu nových děl různými velikostmi písma se mi zdá jako nešťastné a zcela nepřehledné, fakt se v něm ztrácím.
Náhodný citát bych umístila do jinak velmi pěkného bloku s logem a motýlem kupříkladu vpravo pod "zveřejněno" a "registrováno".
Grafické znázornění návštěvnosti je podle mě trochu zbytečný záběr místa, dalo by se to myslím udělat úsporněji.
Taky bych osobně zmenšila počet zobrazených "posledních aktivit".
A nešlo by u Zvýraznit si dílo udělat, aby když se po čase rozhodnu, že bych si chtěla zvýraznit jiné dílo to předělat..Aby tam jako byla možnost přeměňování...Chjo, to moje vyjadřování...
Když dám na horním menu Básně nebo Povídky atd.. tak je tam řazení nejprve podle data a pak podle autorů.. Což takhle možnost podle hodnocení.. Vím, že něco takovýho jo na hlavní stránce v nejlepších dílech, ale myslím, že i na tomhle místě by se to slušelo.. S čímž souvisí právě to pořadí. Jak se to počítá, když má víc děl stejné hodnocení? Zdá se mi, že náhodně..? Myslím, že by bylo dobré jako první kritérium průměr, což je.. A druhé absolutní počet bodů(nebo počet hlasů, to je víceméně to samý).. Aby nebyla první třeba báseň s pěti pětkami a až za ní např. s dvaceti pětkami.. Nebo jestli se to počítá jinak, nevím..
oukej
ale je přeci pochopitelný chtít mít poezii zarovnanou vlevo,¨no ne?
takovej standard, co bych čekal, no, že co napíšu bude mít možnost vypadat, jak jsem si představoval...
Zkusil sem si přidat k básní fotku, ale ta je umístěna celkem blbě. Je nalevo, takže se text první poloviny básně posune a celkově je to pak nepěkný.. Prosím o jiné umístění obrázku,například nad text.
Tak nevím zda je to novinka a nebo se mi teprve rozsvítilo. Všimla jsem si, že když se podívám na konkrétní dílo tak je tam krom nicku i fotografie. Pěkné, chválím.
Jen takový maličkosti.. V menu jsou odkazy "Moje díla" "Moje sbírky" a "Tvůj profil".. Tak buď by mělo být všechno MOJE nebo TVOJE takže si myslím spíš "Můj profil"? Nebo možná to má nějaký hlubší význam, to nevím
A ještě druhá maličkost: V Kavárničce nebo na profilech, jak je status Co právě děláš. Tak je tam třeba před 123 hodinama.. Nebylo by lepší, třeba když je to starší jak dva dny, tak to uvádět ve dnech než v hodinách, aby to člověk nemusel přepočítávat, kdy to vlastně bylo ? Možná je to blbost, jen mě to tak napadlo
Mon-gi, nedalo by se zařídit, aby nově příchozí zpráva v poště červeně blikala, houkala, kvílela, recitovala nahlas Villona či tančila flamenko? Občas musím sama sebe upomínat, že čekám poštu.
co se týče bb kódů, je v tom jeden háček - všechny básně jsou kurzívou, takže možnost psát kurzívou je celkem zbytečná a spíš by to chtělo něco na její odstranění...
Mon-gi: Mechanická chyba. Když sem před tím x básním např. dal 4ku, přišla jedna pětková a já jí dal okamžitě mechanicky ze zvyku 4ku, přitom sem chtěl pětku Stejně bych zavedl měnění hodnocení. Co když člověk časem změní na dílo názor?
enthroper: zarovnání se určuje podle typu díla (báseň na střed, povídka do bloku), tučně, kurzívou, podtrženě můžeš psát přes bb kódy - www.poeta.cz/bb
tao quit: to snad není možné vzhledem k tomu, že se lidé překlikávali ve starém systému hodnocení, jsem jej změnil na současný systém, ve kterém jsem doufal, že už se nesekne nikdo, protože je u každého bodu napsán jeho počet. Jak se ti to prosimtě povedlo?
zdravím
před chvílí jsem se registroval
připadá mi to tady jako dost příjemný prostředí.
co mi ale dost chybí je trošku větší možnost editace díla při vkládání
minimálně zarovnání bych si chtěl vybrat
nebo jen špatně hledám??
Ohledně věku - vítám jeho zobrazení a osobně je mi jedno, jestli tam současně vložím celé datum narození. Vždyť co je na něm za tajnosti? Rodné číslo z něj stejně bez čtyřčíslí za lomítkem neuděláte...
Chválím věk a hlavně bannery. Ptala jsem se Mongi zda budou a pamatuji si, že jsi mi napsal: "nač to je" Je to dobrá reklama už je mám na svých stránkách.
Nene, kdo chce, ať si tam svůj věk dá.. Ale to přesné číslo by tam být nemuselo - aŤ si to každej pěkně spočítá. Rodné číslo je až zas moc složitá věc, ne? A to nejde vložit jen rok? A navíc, v rodným číslo toho neřekneš míň než tak jak to je teď.
Mon-gi: No, tak uživatelé kouknou na básně a dívají se po těch, které jsou hodně hodnocené to pak rozkliknou, přečtou, ohodnotí a jinak nic moc ostatních si nevšímají, víš?
Myslím, že dostatečným řešením je možnost zařadit si vybrané autory do oblíbených, a sledovat jen díla těchto autorů... navíc mi nepřijde, že by přibývalo tolik děl, aby to bylo neúnosné..
Mongi: Mám námět na zlepšení poety, jelikož mě nebaví číst pořád buďto slabé nebo silné díla. No, jako, že je jich kopa najednou. Omezil bych i každého autora prezentaci díla. Jedno dílo za 24 hodin. Co Ty na to?
In: je to jen dočasné řešení, až bude čas, tak se na to vrhnu, ale to nebude dříve než v červenci
filmactor: to není špatný nápad, možná budou fóra moderovaná a nemoderovaná, uvidíme
Mon, jasně, to už mne také napadlo, poněvadž jsem stejně nemyslela, že pokud budeš pro, hnedka se do toho pustíš.Maličko se ale obávám toho, že při zakládání nových a nových témat Ti Poetu zahltíme, protože bude dost těžké udržet při jednom tématu disciplínu souběžně s pouhými fakty. Přece jen jde o mraky lidí.Tak jo, udělám jak navrhuješ.
In: Nečekal jsem, že se stane fórum takovým místem střetávání názorů, takže jsem nad tím ještě neuvažoval, ale pro tuto chvíli by z tvojí strany bylo nejjednodušší vytvořit nové fórum, kde v prvním příspěvku upozorníš na to, ať tam nic nerelevantního nevkládají...
Mone, co se týče fora, dalo by se zařídit,aby uživatel, jež zřídí téma, se zobrazoval v nějaké hlavní sekci komentářů?A ostatní přidané příspěvky dalších uživatelů v tzv. podsekci?Například Letní sraz.Důležité informace se ztratily pod nánosy nesmyslů a člověk, který se chce dostat k důležitému, se musí prokousat horou komentů, by se dopídil co a jak.Co myslíš?...Jak se vyvíjejí zkoušky?
Já jsem zde pronesla návr, aby se trochu spřísnili podmínky pro zvýraznění uživatele, když je to ta nejvyšší hodnost. Dražší nebo k tomu zavést celkové hodnocení uživatele, aby to byl opravdu lepší uživatel.
Souhlásím s Lejdik někdo má více času nebo prostě tak takže je více aktivní a zabere mnoho dnů na to aby si mohli rezervovat jiní myslím že by stačilo kdyby si každý mohl rezervovat tak 5 dnů a stačí
A možná že bych dala, že ten, kdo se chce zvýraznit zelenou hvězdou, musí prokázat toho víc než mít jen 15 bodů. Nemyslím věrnost, ale protože je tam napsáno, že jejich komentáře jsou úrestižnější a berou se od odstatních jako lepší, dala bych příšnější podmínky. Podle hodnocení nebo tak..
Mon-gi chtěla jsem se optat, zda by nebylo dobré u zvýraznění své dílo, byla nějaká omezení. Jde mi o to, že nemám tolik bodů abych si rezervovala maximem a to už z mnoha důvodů (jsme celkem nová, nestíhám být tak aktivní.....) a proto mě mrzí, že nemám skoro možnost si rezervovat den. Jde mi o to, zda by jeden člověk mohl rezervovat v měsíci třeba max. 14 dní či míň. Není to ve zlém, jen si myslím že by tak vyšlo i na jiné.
Nešlo by u -Zvýrazni své dílo- připsat vedle jména autora i název díla? Teda ani tak mi nejde o ostatní, klidně se překvapím, ale hlavně o svá. Ráda bych věděla, co jsem si to vlastně nechala zvýraznit. A nestalo by se že si zvýrazním jedno dílo na týden třikrát...
Jsem proti kolonce od-do. Já jsem na poetovi skoro 8 let, to bych už přerostla několik kolonek za tu dobu.
A jako holka bych zásadně vyplňovala že mi je od 0-5 let. Na tolik se cítím kdykoli, když si koupím cukrovou vatu, nebo lízátko, nebo mě už v práci štvou a místo 8 hodin roboty, bych si chtěla zase hrát ve školce o po obědě poslouchat pohádky.
(Zasněně vzpomínám a jdu hledat nějakou pohádku. Tam aspoň princezny nedostávají kopačky po třech letech vztahu.)
Mon-gi: to je jasný, nezabráníš... Stejně jako když to dáš dobrovolně, tak to většina nevyplní. Ale možná, že kdybys tam dal to věkové rozmezí, bylo by to z psychologického hlediska přijatelnější - zařadit se do škatulky "od-do" je menší problém...
Mon-gi nevím, jak to vidí ostatní, ale nemohla by se kolonka Tvůj komentář přesunout nahoru ještě před komenty? Ono když má dílo např. 15 komentářů a člověk chce něco napsat, musí sjíždět až dolů, pak se třeba chce podívat na něco v díle, musí zase zpět, a pak zase dolů... Je to hrozně nepraktické. Stejný problém je i s novými komentáři, když musíš projíždět přes všechny staré, abys uviděl jeden nový...
Chtěla jsem se optat Mon-gi zda by nešlo nějak a někde pro nově přihlášené poety vytvořit vysvětlení o udělování bodů za díla. Já sama jako nováček se spletla (nevšimla jsem si -5,+5)myslela jsem že je to škála do 10. A ohodnotila jsem špatně díla (nejde to vrátit zpět, bohužel). A myslím že někteří noví mají stejný problém. Nešlo by třeba u nového člena vymyslet nějaký tutoriál bodování, který by musel projít a nebo body nových členů by se nezapočítávali? Nevím jak to udělat.
Ahoj, díky za nápad. Podobnou soutěž jsme tady měli na vánoce - soutěžili jsme i o věcné ceny jako mikiny, CD, hry, apod. ale určitě plánuju podobnou soutěž zopakovat
Tak mě tak napadlo, že by se mohla na daný čas vypsat soutěž, která by měla předem specifikovaná pravidla ( nevím např.počet slov, téma, styl…) a autoři nejlepších děl, samozřejmě hodnotili bychom my na poetu všichni, by získali určitý obnos bodíků ve věrnostním systému. Je to jen nápad a možná se to tu už vyskytlo, pokud ano omlouvám se
Hele Mon-gi, nebylo by možný mazat svoje příspěvky k dílum?
- 28.2.2009, 18:00
Vydržel jsem tu jen dva měsíce, ale uznávám, že za tu dobu jste s úrovní služeb pěkně zahýbali. Tak vám přeji, aby se vám dařilo i v dobách příštích...
Taková věcička.Nenašla jsem možnost jak se vrátit na hlavní stranu, pokud například publikuji, nebo cokoli jiného.Musím se odhlásit a zase přihlásit, by mne to na hlavní stranu zase hodilo.Možná jsem jenom slepá.:o)
Pokud ne, byl by to malý náměteček...
Nešli by do minichatíéku naprogramovat alespoň pár základních smajlíků? Jen tak pro obohacení, myslím, že by to spousta lidiček uvítala. Stejně je používají.
Když už je ta dražba....tak bych navrhnul aby po 3 dnech kdy nikdo nepřihodí byla ukoncena pro toho kdo dal jako poslední.
Poprvé
Podruhé
Potřetí - Prodáno
To vůbec není nápad k zahození, mít možnost shlédnout konečnou vizuální podobu děl.Sama jsem byla aspon jednou zklamaná jak dílko nakonec vypadalo.Určitě i praktickým obrazem ze slov tvorba hovoří.Také bych byla moc ráda, kdyby se to podařilo nějak zaonačit.
možná je to blbost, ale lehce mě to napadlo. Je možnost se podívat jak bude báseň/povídka vypadat než ji publikujeme? Jedná se mi převážně o "vizuální" básně atd. Prostě zkorigovat formu než dílo spatří světlo poety.
Doporučovala bych. aby hlavička - DNES DOPORUČUJEME - byla zobrazována červeně. Bylo by to více upozorňující, viditelnější na jakoby prestižní dílo toho dne.
Tak to mám pro tebe dobrou zprávu Trvalé přihlášení už je naprogramované, stačí při přihlášení zaškrtnout ten čtvreček vpravo u kterého je napsáno "trvale"
zdravim me napadlo (nevim jestli mi jenom neblbnou winy) jestli by neslo nastavit automaticke prihlasovani abych nemusel pokazde zadavat heslo celkem me to nebavi.
Dobrá, dobrá, jste na mne dva - jste v převaze Pouze mne to napadlo... A když se nabízí věci k zálusku, proč toho nevyužít. Od čeho by potom vše tady bylo, že ano? Zdraví Vás Elenyss
Souhlasím se Satanrielem, věrnostní systém je takové zpestření, a odměnou pro nejaktivnější uživatele je právě to, že získávají těch bodů nejvíce... ale můžeš zkusit Poetto, a nějaké bodíky vyhrát
Zase nesouhlasím. Každý kdo brouzdá po Poeta.cz dostává zlomek bodíku. Bodový systém je pěkné spestření, ale nic se nesmí přehánět.
Když si tady tak kolikrát brouzdám a listuji na Poetovi, tak mne napadlo, že by nebylo na škodu každodenně vždy třem nejlepším aktivistům přidělit nějaký ten bodím navíc. Myslí, kdo získal za den utržené body a tím se takto věnoval aktivně na tomto literárním serveru. Dalo by se to nějak spáchat?
Tak seznam online autorů je hotov. Nahradil jsem jím seznam naposledy přihlášených v pravém menu. Za online uživatele je považován ten, kdo v posledních 15 minutách provedl nějakou akci.
Nešel by udělat žebříček - nejoblíbenějších, nejsledovanějších, nejlépe hodnocených děl vždy za poslední týden? Myslím, že by postačilo do pátého místa.
Ale přece každý autor si může sám zvolit, zda se soutěže zúčastní či nikoli. Nikde není řečeno, že musí každý soutěžit. A Satanriel nemusí, nebude-li chtít
Ahoj Sandieto, díky za připomínky. Umístění odkazů pro oblíbené a poslání zprávy skutečně plánuju přesunout. Upozornění na nepodstoupení korekci bude taky vypadat trochu jinak. Co se ale týče zmenšení písma, tak nevím, jestli je to správná cesta. Poetu si čtou i lidé, kteří nemají už oči schopné luštit malé blechy, ale možná by se to dalo vyřešit nějakou volbou velikosti písma v nastavení...
Ahojda, mám pár připomínek, jak jsi kdysi žádal :o)) Tak třeba zobrazení možností "šup do oblíbených" a "poslat autorovi zprávu" při rozkliknutí díla. Nevím jak Vám, ale mně to třeba u básní vizuálně narušuje sepjetí textu s názvem a perexem. Osobně bych tyto možnosti umístila pod dílo. Taky upozornění, že dílo nepodstoupilo jazykovou korekci, díky svému tučnému stylu písma přebíjí na pohled obsah. A dále u zobrazení díla, speciálně u básní, mám pocit, že velké písmo báseň nevhodně opticky "prodlužuje". Jsem pro zmenšení písma (pro inspiraci, líbí se mi, jak to mají na saspi.cz). Právě více textu na monitoru bez scrollování udržuje text pohromadě, působí na čtenáře uceleněji a on/ona dílo hned vnímá jinak. Mno, je to snad vše, co jsem chtěla :o)
Zdravím všechny! Nevěděla jsem kam to vložit, proto jsem volila tuhle rubriku. Chtěla bych poděkovat celému týmu za snahu a práci i vylepšování celého serveru POETA a tím se starají o nás autory i čtenáře. Jsem tady nová, ale celý server se mi zalíbil, tak doufám, že se tady "zabydlím" Držím pěsti a mnoho úspěchů při zkvalitňování služeb. S pozdravem Elenyss.
Nevím, zda to tam někde je, možná mě dostala slepota. Ale u online povídek mi celkem chybí možnost vrátit se na začátek příspěvků nebo na konec. Tak jak je u klasického fora...
Jistě jste si všimli, že Poeta prodělává v poslední době období velkých změn. Nechceme ale dodělávat nové služby, o které by třeba nebyl zájem nebo by s němi byly problémy. Chceme proto znát váš názor jednak na nové služby a jednak vaše nápad na další možné rozšíření těchto služeb.